Nog een keer het Goud Leven-toernooi in het Denksportcentrum
(Theo Mooijman)

De onvolprezen Schaakreporter had deze keer zijn verslag eerder klaar dan ik [kijk HIER], doch hedenmorgen, vier volle dagen na het toernooi, heb ik even tijd om nog een korte bijdrage te leveren.
Judith Valkenburg kwam met het idee om een Goud Leven-toernooi te houden in het Denksportcentrum Jannes van der Wal. Toen bleek dat het onder dezelfde voorwaarden kon als de andere toernooien, greep ik het voorstel met beide handen aan: een prima locatie om de jaarlijkse cyclus af te sluiten.
Met dit toernooi er bij hebben we er nu zeven en dat is precies het aantal waarnaar ik streefde toen ik er enkele jaren geleden aan begon. Voor 2015 gaan we opnieuw voor zeven toernooien in de volgorde Veendam-Musselkanaal-Hoogezand-Lewenborg-Zuidhorn-Stoomtrein-Denksportcentrum. Slechts als er een locatie afvalt ga ik op zoek naar een andere.
Ik hoop ook volgend jaar enkele nieuwe gezichten te kunnen begroeten, daarvoor reken ik vooral op mondelinge reclame van de deelnemers. Rest mij iedereen nu al vast een voorspoedig 2015 te wensen en de stand aan de kop te geven van het toernooi:

1. Minko Pieters	5 (uit 5)
2. Bert van de Marel	4	
3. Boudewijn Hoogeboom	3½
4. Theo Mooijman	3    WP	15½
5. Henk van Hof		3	14  SB 5 w/z 2/3
6. Jan van Os		3	14     5     3/2
7. Wim Smit		3	12½	
8. Rinus Vriend		3       11
..
18 deelnemers.
De fles wijn ging naar Paul Klein die als enige remise speelde tegen een van de top 3.


Goud Leven-toernooicyclus 2014: Veendam | Musselkanaal | Lewenborg | Hoogezand | Zuidhorn | STAR | Algemene informatie.