Eemsmondschaaktoernooi 2014
(fvH)

Het Eemsmond-vierkampentoernooi van afgelopen zaterdag (5 april) is gewonnen door Erwin van Pelt. Tweede in de hoogste vierkamp werd Edwin Zuiderweg, derde Ruurd Kunnen (Roden), terwijl jeugdtalent Eelke de Boer, volgens insiders nog niet gewend aan de status van zijn hoge rating, met een lange rokade onderaan eindigde.
Het toernooi trok na een wat trage start van de inschrijvingenstroom een verheugend hoog aantal deelnemers: 37 schakers ondernamen op deze mooie dag de tocht naar de noord-oostelijke havenstad. Daarmee lijkt de met de rapidtoernooien van SC Veendam en SC Groningen (slechts 28 respectievelijk 29 deelnemers) ingezette trend van teruglopende belangstelling voor eendagstoernooien gekeerd.

Op de website de organiserende Schaakclub D.A.C. staat naast de fraai vormgegeven toernooiaankondiging al wel een halve dag een soort verslag met een paar foto's en de groepsindeling (kijk HIER), maar op de uitslagen en eindstanden rust blijkbaar nog strikte geheimhouding. Of is het telraampje waarmee de Zijlsters de 3 getallen per persoon aan het optellen zijn kwijtgeraakt?
Enfin, na enige navraag is inmiddels ook de waarschijnlijke einstand van groep 2 boven water gekomen: David Knight won, voor Jonas Hilwerda en Gerbert Leeftink.
Toevoeging 7 april: inmiddels zijn alle uitslagen gepubliceerd op de toernooisite.

Voor een meer inhoudelijk en als altijd origineel ge´llustreerd en van een partij voorzien verslag kunt u terecht op het weblog van Stauntonlid Michiel Meeuwsen, ook wel website van Schaakclub Groningen genoemd.

De strijd tussen de nummers 2 en 3, Ruurd Kunnen en Edwin Zuiderweg, aandachtig gadegeslagen door een ruime handvol toeschouwers in het fraai aan de havenboulevard gelegen hotel/restaurant de Boegschroef (foto DAC).