NOSBO-bestuur adviseert: doe niet mee aan het NOSBO-kampioenschap!
(Regionaal nieuws van 'De Speld')

Het NOSBO-bestuur, hedenavond in vergadering bijdrie in huize Van Amerongen te Hoogeveen, heeft helaas moeten besluiten een negatief advies uit te brengen voor deelname aan het Persoonlijk NOSBO-kampioenschap, dat aanstaande donderdag (14 mei) begint.

Desgevraagd lichtte waarnemend bestuurslid wedstrijdzaken R. Kroezen voor de Speld-microfoon dit besluit als volgt toe:
"Kijk, wij nemen zo'n verstrekkend besluit natuurlijk niet zomaar. Natuurlijk waren we aanvankeljk enthousiast dat we in Schaakclub Groningen een betrouwbare partner hadden gevonden om de organisatie van het PK van ons over te nemen. Er zijn de laatste jaren immers al genoeg goede tradities in de NOSBO verloren gegaan. Hebt u even? Ik noem slechts het Snelschaken voor teams, het Schaken onder Invloed, het FGH-teamkampioenschap, de Jeugdcommissie, de Jeugdleider, de Competitieleider, de Wedstrijdleider, de Ledenadministrateur, de Reglementencommissie, de Derde klasse, de massakamp tegen de FSB, het merendeel van de rapidtoernooien in ons gebied, de toernooiaankondiging-mailings, het gedrukte ALV-boekje en, alweer iets langer geleden, de onberispelijk geredigeerde periodiek NOSBO-mededelingen. Tegelijkertijd is het regelmatig bezoeken van de clubavond ook een fenomeen dat binnenkort tot het verleden zal behoren."
Op dit punt liet Kroezen een korte stilte vallen. Maar net toen ik mijn Speld-opnameapparaat weer had ingepakt besloot hij nog even uit de school te klappen:
"Daarbij is het NOSBO-kampioenschap dit jaar flink uitgekleed: er wordt nog maar om n titel gespeeld, de Algemeen kampioen. De senioren-, veteranen- en damestitels waren al geschrapt en het prijzenfonds is dienovereenkomstig naar beneden bijgesteld. Als klap op de vuurpijl heeft eenmans-organisatiebureau Krijnen ook nog besloten om het bepaald niet kinderachtige prijzenfonds vrijwel geheel uit te keren aan slechts 3 deelnemers, dus u moet wel heel goed kunnen schaken om in dit toernooi kans te maken op een prijs. En zegt u nou zelf: wat heeft het spelen van de zoveelste spannende schaakpartij tegen een gelijkwaardige tegenstander nu precies voor zin?"

Het bestuur adviseert om de vrijgekomen tijd te besteden aan activiteiten die wl een duidelijk nut hebben, zoals het zomerklaar maken van de tuin of de caravan, het geven van eindexamentraining aan uw 6 vwo-scholier, de uitgestelde belastingaangifte, het maken van een mooie boswandeling of desnoods het afleggen van familiebezoek. Of... u gaat gewoon verder met wat u meestal doet tijdens toernooien of clubavonden: thuis achter de computer andere schaaktoernooien volgen of het zoveelste drie-minuten-partijtje verliezen van iemand die vermoedelijk ook niet bestaat.
Overigens kunt u op Hemelvaartsdag een flink aantal uren doorbrengen als toeschouwer bij de KNSB-bekerfinale in Haren. Tegelijkertijd begint een ander voor de NOSBO relevant evenement: het NK Jeugd categorie D in Rijswijk, dat duurt tot en met zaterdag. Dus de eerste drie dagen bent u wel onder de pannen c.q. zoet op internet. Moet u alleen de zondag nog even zien door te komen, maar dan hebt u wat afleiding in de bloedstollende ontknoping in de Eredivisie en daarna kunt u nog net even komen kijken naar de prijsuitreiking van de het wel sterk aanbevolen Groninger Weekendtoernooi.

Deelnemers die dit bestuursadvies menen te moeten negeren en zich donderdagavond toch melden in het Denksportcentrum zullen zonder pardon worden teruggestuurd. Eventueel reeds betaald inschrijfgeld zal worden gerestitueerd.


Groninger Weekendtoernooi & Persoonlijk Kampioenschap NOSBO | Toernooiposter | Inschrijving (voor wie het toch niet laten kan).
En kijk HIER stiekum nog even hoe leuk het vorig jaar was en hopelijk volgend jaar weer zal zijn.

Op verzoek van de organisator die plat gebeld wordt door verontruste deelnemers plaatsen wij het volgende naschrift:
LET OP! DIT IS EEN GRAP!! TRAP ER NIET IN!!! HET NOSBO-KAMPIOENSCHAP GAAT GEWOON DOOR EN ER IS NIETS MIS MEE!!!! IEDEREEN MAG MEEDOEN!!!!! - behalve diegenen die pas door dit bericht op het idee zijn gekomen mee te doen.
Naschrift bij dit naschrift: de redactie van De Speld distantieert zich van dit naschrift.