Drie op een rij voor Johan Mostertman
(verslag: Theo Mooijman)

Het derde Meander Goud leven 55+ toernooi (het tweede in 2013) is gewonnen door Johan Mostertman. Won hij de eerste twee edities met een 100%-score, deze keer moest hij met zwart een halfje afstaan aan Luuk Smant. Maar de glans is er niet minder om.
Na tweemaal Veendam streek de 55+karavaan nu neer in Musselkanaal. Aldaar is in een mooie omgeving het verzorgingshuis de A-horst gelegen. Men beschikt over een prachtige gemeenschapsruimte, die aan ons ter beschikking was gesteld. De facilitaire dienst had de zaal al volledig voor ons ingericht en ook de consumptieve verzorging was puik. Men stak daarbij Veendam zelfs naar de kroon!
Het klinkt wat afgezaagd, maar de wegblijvers hadden beslist ongelijk. We hadden geen spelers van de aanpalende clubs ESG, Rochade en J.H. Kruit op de deelnemerslijst en dat mag niet alleen opmerkelijk genoemd worden maar ook jammer. Het is echt heel ontspannend een paar uurtjes te schaken in een mooie omgeving in een rustig tempo. Vraag het Jan Schut die net als de winnaar voor de derde keer meedeed.
Het aantal deelnemers lag met twaalf helaas wat lager dan verwacht, met name door vier afzeggingen wegens ziekte en roosterwijziging. Tot de deelnemers behoorden wethouder Jan Willem van der Kolk en oud-wethouder Jaap Duit van Stadskanaal. Het huis-aan-huis blad Groot Groningen zond zonder daartoe te zijn aangespoord een fotograaf, Robin Huisman (zie onderstaande foto's).

Eindstand aan kop	Sc  WP  (na vijf ronden zwitsers)
1. Mostertman	4½  13½
2. Smant	3½  16
3. Van Bemmel	3½  15½
4. Van Hof	3   13½
5. Jan Schut	3   13
6. Jongejan	3   10
..
12 deelnemers
Inmiddels hebben wij al pogingen in het werk gesteld om in september en oktober nog elders in de provincie een Goud Leven toernooi te organiseren. Als dat lukt zullen wij de data z.s.m. laten opnemen op de NOSBO-kalender.


MEANDER 55+ Schaaktoernooi Musselkanaal

Op woensdag 15 mei a.s. organiseert SC Veendam voor de derde keer een MEANDER 55+ Schaaktoernooi.
Er wordt gespeeld in één groep, 5 ronden zwitsers met een speeltempo van 25 minuten per persoon per partij.
Het maximale aantal deelnemers is 40. Toelating tot het toernooi zal op volgorde van aanmelding geschieden.
Personen jonger dan 55 jaar zijn zeer welkom, al suggereert de naam van het toernooi het tegendeel.
Aspirant-deelnemers krijgen hun geld terug indien zij niet kunnen worden toegelaten.

Er zijn noch geldprijzen, noch vaantjes, bekers of medailles. De doelstelling van het toernooi is het stimuleren van ouderen om in beweging te blijven. Ook het beoefenen van een denksport draagt daar meer aan bij dan men op het eerste gezicht zou denken.

Het inleggeld bedraagt € 8,50 inclusief koffie, thee en een lunch.

Locatie: Woonzorgcentrum de A-horst in de wijk Musselpark
Paulus Potterlaan 34, 9581 EN Musselkanaal
(telefoon: 0598-686868; dit nummer alleen gebruiken voor urgente mededelingen op de speeldag)

Aanvang 10.30 uur; de zaal is open om 10.00 uur.
De prijsuitreiking vindt plaats om 16.30 uur.

Inschrijving dient te geschieden door het zenden van een email naar Theo Mooijman, onder vermelding van naam, geboortejaar, vereniging en (indien in bezit) ELO-rating.
Telefoon: 0598-622536 / 06-456 959 46.
In verband met het reserveren van de lunches is betaling vooraf noodzakelijk. Derhalve is de inschrijving pas volledig indien het inschrijfgeld ad € 8,50 is ontvangen op rekening 365030821 ten name van T.C.M. Mooijman.
De inschrijving sluit op 13 mei a.s. om 20.00 uur. De bijschrijvingen op dat moment zijn leidend bij de bepaling of een inschrijving tijdig is.

Waar vindt u Kaap de A-horst?
Met de auto komende van de N366 neemt u de afslag Kruisstraat, dat is de N975. Het gebouw is gelegen in de woonwijk ter linkerzijde, tussen de Kruisstraat en de Frans Halslaan. Ter verdere oriëntatie: de wijk ligt op korte afstand van het kanaal.
Het openbaar vervoer heeft haltes op een loopafstand van 550 meter. Het betreft de buslijnen 73 (Groningen-Emmen) en 28 (Assen-Emmen). De wijk ligt halverwege de haltes IJzeren klap en A-weg.

Het Meander 55+ toernooi is een vervolgactiviteit van het project Goud Leven, zie ook hier.
In “Goud Leven” werken samen: UMCG, Zorggroep Meander, Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen.


Meandertoernooi Veendam 2013 | Meandertoernooi Veendam 2012