NK E-teams 2015
(fvH)

Afgelopen zaterdag (30 mei) werd in Zuid Scharwoude (Noord-Holland) het Nederlands kampioenschap clubteams t/m 10 jaar gehouden.
De NOSBO mocht door de alom bekende goede resultaten in het verleden - zo werd de Paardensprong in 2013 nog met overmacht kampioen, zie de links onderaan - twee teams afvaardigen. SC Haren (dat voor een viertal slechts twee families nodig had, Van Foreest en Van der Hagen) draaide lang mee in de top maar viel door een nederlaag in de slotronde net van het podium af. De Paardensprong zit wat de E-categorie betreft in een opbouwfase en kon dus niet zo'n sterk team afvaardigen als andere jaren; de Hunzeborghbewoners eindigden in de staart van het klassement.

Ik ben vaak vol lof over toernooisites van nationale (jeugd)kampioenschappen, maar dat kan ik hier even niet volhouden. De site is overzichtelijk, dat wel, en dat er (nog) geen verslag op staat is ook geen ramp. Maar als een aantal basics als teamopstellingen en individuele resulaten ontbreken en het raadplegen van bijvoorbeeld de rondeuitslagen een hoop scrolling vereist (waarom gebruikt men niet gewoon de freeware Winstand?), dan past het cliché: hier is de komende jaren - de organisatie heeft een optie voor drie jaar - ruimte voor verbetering. Blijkbaar heeft 'Meneer Aart' er hier de wind nog niet onder. De site linkt wel naar een heleboel (vele honderden) mooie foto's.

Eindstand			 MP BP WP
1. STB (Oosterhout)		 14 23 117½
2. VAS 1 (Amsterdam)		 12 22½ 121
3. Klim-Op 1 (Capelle a/d IJssel) 11 18½ 116½
..
7. Haren			  9 17 127
..
38 Paardensprong		  4  9½ 93½
..
40 teams
Verslagen clubsites: Paardensprong (voorbeschouwing) | Paardensprong | Haren | Toernooisite.
NK E-teams 2014 | NK E-teams 2013 | NK E-teams 2012 | NK E-teams 2011, 2010 en 2009 (toen de NOSBO het nog organiseerde...)


Haren E1 in actie: v.l.n.r. Janneke, Loek, Tristan en Machteld [foto Ruud Vlaming]


Paardensprong E1 poseert: v.l.n.r. Ximene Maarhuis, Nick Huisinga, Charlotte van Vliet en Jelger Sparreboom, voor teamleider Ronald Huisinga [foto Ruud Vlaming]