Resultaten NOSBO-teams in landelijke jeugdclubcompetitie, Den Bosch

Vorige week zaterdag vond in Amersfoort de vierde en laatste speeldag plaats van de landelijke clubcompetitie voor jeugdteams.
In de Meesterklasse A (t/m 20 jaar) is SC Assen geëindigd waar het gedurende de hele competitie heeft geschommeld: in de middenmoot. Ruime overwinningen en ruime nederlagen wisselden elkaar af, ook per speeldag. Dat beeld zien wij ook terug in de individuele resultaten: de drie basisspelers scoorden alle rond de 50%.

In de Meesterklasse C (t/m 14 jaar), speelde dit jaar alleen Paardensprong C1. Na de voorlaatste speeldag stonden de Hunzeborgbewoners nog goed in het midden, maar door twee grote nederlagen (en autopech, check de P-site!) zakte men daaruit toch een beetje weg. Eelke de Boer, die slechts vijf keer kon meedoen, en Daniel Apol haalden wel goede plusscores.

In de Meesterklasse D (t/m 12 jaar) eindigden Staunton D1 en Assen D1 beide op 8 matchpunten (uit 9 wedstrijden), Paardensprong D1 bleef op 5 steken. Individueel deden Jiske de Vries (Assen, 5 uit 6) en Lodewijk van Vliet (Paardensprong, 6 uit 9) het heel goed.
En nu denkt u dat ik Jonas Hilwerde vergeet? Nee hoor, maar die is nu eenmaal buitencategorie in dit soort bijeenkomsten: 9 uit 9.

Leest u vooral ook even de uitstekende verslagen op de clubsites: Paardensprong (C) | Paardensprong (D) | Assen | Assen (forum, A) | Assen (forum, D)

Alle overige uitslagen, standen, verslagen, foto's en video's zijn te vinden op de toernooisite.


Wisselend begin NOSBO-teams in landelijke jeugdclubcompetitie, Den Bosch
(fvH) [17-09-2013]

Voor het eerst sinds lange tijd heeft de NOSBO weer een vertegenwoordiger in de Meesterklasse A (t/m 20 jaar), SC Assen promoveerde vorig jaar uit de Promotieklasse. Op de eerste speeldag werd met 3-1 gewonnen van VAS en met dezelfde cijfers verloren van Santpoort.

In de Meesterklasse C (t/m 14 jaar), speelt dit jaar alleen Paardensprong C1. Men moet blijkbaar nog even wennen aan het landelijke niveau want beide wedstrijden gingen verloren.
De andere NOSBO-vertegenwoordiger, Unitas C1 trok zich in een laat stadium terug, naar verluidt bij gebrek aan spelers. Een merkwaardige ontwikkeling voor een club met tot voor kort ruim 30 jeugdleden in de categorie C en lager.

In de Meesterklasse D (t/m 12 jaar) daarentegen vinden wij drie NOSBO-teams in een groep van 26. Staunton D1 is sinds zeer lange tijd weer terug op dit podium en begon heel degelijk met drie gelijke spelen. Onbetwist kopman Jonas Hilwerda, getransfereerd van de Paardensprong, won al zijn drie partijen.
Assen D1 won één wedstrijd, terwijl Paardensprong D1 op één gelijkspel bleef steken.

De volgende speeldag is op 5 oktober.

Verslagen clubsites: Paardensprong (vooruitblik) | Paardensprong | Assen (forum), en ook op de onlangs opgefriste website van Staunton is een uitgebreid en zeer informatief verslag verschenen.

Alle overige uitslagen, standen, verslagen foto's en video's zijn te vinden op de toernooisite.