Resultaten NOSBO-teams in de landelijke jeugdclubcompetitie, Den Bosch

Afgelopen zaterdag (29/11) vond in Den Bosch de vierde en laatste speeldag plaats van de landelijke clubcompetitie voor jeugdteams.
Hier een kort overzichtje van de eindresultaten van de NOSBO-teams (dat waren er dit seizoen slechts drie). De clubs zelf hebben al voor uitgebreide verslagen en foto's gezorgd (zie links verderop).

In de Meesterklasse C (t/m 14 jaar), speelde dit jaar alleen Assen (Tycho Bruggink, Jesper Post, Abedin Heij en Vincent Richtering Blenken Raaijen). Op de ranglijst schommelde Assen het hele toernooi aan de bovenkant van de middenmoot; een forse nederlaag in de laatste ronde tegen de koploper kon het goede gevoel niet wegnemen. Topscorer werd Abedin met 5 uit 8.

In de Meesterklasse D (t/m 12 jaar) behaalde Paardensprong (Eelke de Boer, Thijmen Bourgonjen, Silvan Heijnen en Lodewijk van Vliet) een prachtige 2e plaats van de 24 teams. Van dit ervaren team werd ook wel iets verwacht maar ze stelden niet teleur. Eelke werd topscorer met 8 uit 9.
Staunton (Jonas Hilwerda, Thijmen Nawijn, Luca Petrelli, Alexander van den Berge en Oscar Hoppen) speelde een iets bescheidener rol en eindigde met 9 matchpunten (uit 9 wedstrijden) net boven het midden. Jonas Hilwerda liet er geen twijfel over bestaan wie de sterkste D-speler van dit kampioenschap was: hij won al zijn 9 partijen. Niet voor het eerst overigens, vorig seizoen deed hij dat ook al. 18 uit 18 dus!

Raadpleegt u vooral ook de uitstekende verslaggeving op de clubsites: Paardensprong (dag 4) | SC de Paardensprong in de media | Assen (één groot forumdraadje) | Staunton.

In de Meesterklasse A (t/m 20 jaar) en de Promotieklasse was de NOSBO niet vertegenwoordigd. Vermeldenswaard is nog dat Feline en Marlinde Waardenburg in categorie C grensoverschrijdend meespeelden in de SBO-vertegenwoordiger Hardenberg.

Alle overige uitslagen, standen, verslagen, foto's en video's zijn te vinden op de toernooisite.