Nieuw initiatief in het NOSBO-jeugdschaak: de NOSBO Challenger t/m 18 jaar

Beste jeugdleiders,
Vanuit de NOSBO is het idee gekomen om eens te kijken of er voor de jeugd die de Grand Prix is ontgroeid, een aanbod is.
De Grand Prix-cyclus is een groot succes voor kinderen in de basisschoolleeftijd en eventueel in de eerste jaren van de middelbare school. Wat daarna komt voor deze groep is niet zo duidelijk, al zijn er genoeg (senioren)toernooien.

De Postillion Haren Challenger is het eerste schaaktoernooi dit seizoen waar extra aandacht wordt besteed aan deze groep.
Dit toernooi wordt gespeeld op de zaterdagen van de KNSB-competitie (ronde 3 t/m 9). Hierdoor zullen met name 'regionale' spelers deelnemen aan dit toernooi (maximale rating 1900). Dat maakt dit toernooi bij uitstek geschikt als trefpunt tussen oudere jeugd en senioren.

De NOSBO verbindt aan dit toernooi de titel NOSBO-Challenger kampioen tot 18 jaar 2013/2014 voor de beste jeugdspeler tot 18 jaar (geboren in 1995 of later). Tevens is er een wisselbeker beschikbaar.

Vanuit de NOSBO bevelen wij dit toernooi van harte aan bij de oudere jeugd. Via onderstaande link vindt u alle overige informatie.

Met vriendelijke groet,
Petra Raaijen
Bestuurlid jeugdzaken Noordelijke schaakbond

Postillion Haren Challenger