OBS De Nijenoert wint Schoolschaakkampioenschap Leek en Marum
(Verslag: Frans Huisman)

De schaakclub Leek e.o. organiseerde op zaterdag 21 februari 2015 het Schoolschaakkampioenschap voor de gemeenten Leek en Marum.
De schoolschaaklessen en het toernooi worden gesponsord door de regionale Rabobank.
Er hadden zich negen teams aangemeld van zes scholen, en daarom werd besloten om een halve competitie te spelen met een bedenktijd van 10 min. p.p.p.p. Het toernooi startte om 13.30 uur en het verliep sportief, spannend, gezellig en vlot; waardoor om 17.00 uur de prijzen uitgereikt konden worden. Dat de onderlinge verschillen niet groot waren blijkt uit het feit dat de onderste drie teams toch allen vier wedstrijdpunten haalden.
OBS De Nijenoert prolongeerde de titel, al ging die niet naar De Nijenoert 1 maar naar De Nijenoert 2 dat één punt meer behaalde. Voor de bepaling van de nummer drie moesten onderlinge score en bordpunten er aan te pas komen. CBS De Regenboog werd hierdoor derde, OBS De Tweemaster 1 vierde, en CBS De Bron 1 vijfde.
OBS De Beelen werd 6e, CBS De Tweesprong en CBS De Bron 2 als gedeeld 7e/8e en op de 9e plaats eindigde OBS De Tweemaster 2.
Het winnende team ontving de wisselbeker, en voor iedere schaker van de eerste drie teams was er een medaille. Iedere deelnemer kreeg een vaantje van de NOSBO en een bon voor vier maal gratis schaken bij de schaakclub Leek e.o.

Op de foto('s) de nummers 3 (Regenboog, in oranje), 2 (Nijenoert 1, vier kinderen in groen) en 1 (Nijenoert 2, vijf kinderen in groen); verder nog wat actiefoto’s.


Een overzicht van de vele andere voorronden van het NOSBO-basisscholenkampioenschap 2014/2015 vindt u op de NOSBO-jeugdkalender.