De Kloostertuin uit Assen door naar halve finale NK basisscholen

Afgelopen zaterdag (18 mei) werden in Leiderdorp de kwartfinales gespeeld van het Nederlands kampioenschap voor het basisonderwijs.
De NOSBO mocht dit jaar drie scholen afvaardigen: NOSBO-kampioen de Veldkei uit Assen, de nummer twee De Kloostertuin (ook Assen) en de nummer drie, de Groninger Schoolvereniging (tevens de trotse winnaar van het Basisscholenkampioenschap Stad Groningen begin dit jaar). Op de NOSBO BSK-pagina kunt u nog terugzien hoe die voorrondes allemaal verliepen.

In tegenstelling tot vorige jaren, toen de meeste NOSBO-scholen de kwartfinale succesvol doorkwamen - Dom Helder Camara werd in 2011 uiteindelijk 3e van Nederland - lukte het dit jaar maar een van de drie om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

De Kloostertuin (foto rechts) won in Groep B vier van de vijf wedstrijden en werd daarmee keurig tweede. Het team bestond uit Abedin Heij, Jiske de Vries (beiden 4 uit 5), Timo Hakvoort (3½), Quinn Mallory Stowers (3 uit 3) en Robin Hobbel.

De Veldkei redde het niet in Groep D: twee gewonnen wedstrijden en een gelijkspel resulteerden in een vierde plaats in de poule van zes, waarvan de eerste drie doorgaan. Benide Bolumba was de topscorer van dit team met 4 uit 5.

GSV won in Groep E slecht één wedstrijd en eindigde als vijfde. Thijmen nawijn was nog het best op dreef en werd topscorer (4 uit 5).

Op de website van Schaakclub Assen staat natuurlijk een uitgebreid verslag.
Daarnaast zijn er de landelijke websites: de KNSB heeft een uitgebreide maar nog steeds onoverzichtelijke Schoolschaakpagina (om de uitslagen te vinden moet je bijvoorbeeld weten dat die in het submenu onder BO III hangen), en natuurlijk is ook op Schoolschaaksite.nl ook het nodige over het landelijke Basisscholenkampioenschap te vinden.

Op 1 juni gaat het feest verder, weer in Leiderdorp.