Drie crowdfundingacties

Komend najaar zullen de twee grote 'NOSBO-jeugdtalenten' Eelke de Boer en Jonas Hilwerda gaan deelnemen aan respectievelijk het WK Jeugd in Griekenland en het EK Jeugd in KroatiŽ. Eelke heeft zich hiervoor geplaatst door kampioen te worden in het NK D; Jonas is toegelaten op basis van zijn tweede plaats in het NK C. Beiden kunnen ook bogen op een KNSB-talentstatus.
Dat deelnemen gaat echter in financieel opzicht niet meer vanzelf, voor reis- en verblijfskosten wordt tegenwoordig een forse eigen bijdrage gevraagd. Ook hier heeft de kaasschaafbezuiningingsdoctrine die de KNSB de laatste jaren ten gevolge van de teruglopenden NOC|NSF-subsidie moet hanteren gaten geslagen.

Het management van beide spelers heeft mede daarom een klein publiciteitsoffensief gestart:

  • WK schaken toch niet gratis
  • Van basisschool naar EK | Jonas op de radio

    Als u hierna nog steeds vakantiegeld over heeft, wanhoop niet, er is nog een manier om dat nuttig in het Noordelijk schaakleven te investeren: overweeg een bijdrage aan de terugkeer van Groninger Combinatie naar de Meesterklasse. Daarmee ondersteunt u indirect ook het weer het Noordelijk jeugdschaak want de schaakvereniging Groninger Combinatie is druk bezig met het opbouwen van een nieuwe jeugdafdeling, met daarin speciaal ruimte voor toptrainingen aan talentvolle jeugdspelers uit de regio.