Twee belangrijke bekerfinales

Vanavond (vrijdag 12 april) zal in Veendam de finale plaatsvinden van het NOSBO-bekertoernooi 2012/2013, tussen SC Veendam en het Emmer Schaakgenootschap.
NOSBO-promotieklassekampioen ESG wordt door vriend en vijand gezien als torenhoge favoriet in dit treffen, maar Eerste klasser Veendam, met sterke spelers als Peter Riksten en de teruggekeerde Harold van Heeringen in de basis, zal zijn huid zo duur mogelijk verkopen.
Om deze unieke gebeurtenis extra luister bij te zetten heeft het bestuur van SC Veendam beslag weten te leggen op een passende locatie: het Raadhuis van Veendam, Raadhuisplein 1 (dit is geen verlate 1 april-grap - of de ESG-site moet in het complot zitten).
Voor Schaakclub Veendam is dit tevens een mooie gelegenheid om te onderstrepen dat de doorstart die de club heeft gemaakt na het op 2 april j.l. uitgesproken faillissement alle kans van slagen heeft.

De liefhebbers van Bekerschaak krijgen een druk weekend, want morgen (zaterdag 13 april) vindt in Groningen ook een bekerfinale plaats, namelijk die van Poule A van het KNSB-bekertoernooi 2012/2013.
Meesterklasser Groninger Combinatie zal het hierin openemen tegen Eerste klasser Wageningen VLG Advocaten. Het is goed mogelijk dat hiervoor en aantal grootmeesters naar het Denksportcentrum zullen komen, want zoals bekend heeft GC er een paar op de loonlijst maar ook Wageningen kan topspelers als GM Jan Timman en de IM 's Yochanan Afek en Sander van Eijk inzetten.
Deze wedstrijd staat onder de deskundige leiding van arbiter Jan van Os en vangt aan om 12.00 uur, in de bovenzaal van het Denksportcentrum. De winnaar plaats zich voor de grote landelijke finale, op Hemelvaartsdag in Bunschoten.
Bij beide finales is publiek van harte welkom.

Voor wie morgen toch liever zelf gaat schaken is er het NOSBO-snelschaakkampioenschap (ook voor jeugdspelers). Dit vindt eveneens plaats in het DSC te Groningen en begint om 13.00 uur. Inschrijving is nog mogelijk.