NK Jeugd A, B en C 2014
(fvH/rK)

Update zondag 4 mei:
Als we de uitslagen en eindstanden juist interpreteren heeft Lisanne Waardenburg bij de meisjes in de B categorie de derde plaats gehaald. In het overall klassement van de meisjes AB reikte Lisanne tot de vijfde plaats.
Bij de A jeugd wist Ivo Maris de vierde plaats te behalen, de beste klassering van de NOSBO spelers aanwezig in Rotterdam. De kopman van sc Assen scoorde 6 punten. Evenveel punten haalde Zyon Kollen van SISSA.
Bij de B categorie had Gerbert Leeftink de pech dat er twee ronden op zondag gepland stonden. Een dag waarop Gerbert niet schaakt. Dan wordt het natuurlijk lastig om een grote rol te spelen in het kampioenschap. Uiteindelijk wist Gerbert 50% te scoren.
In het C kampioenschap een uitstekende zevende plaats voor de jonge Jonas Hilwerda, die uiteindelijk 5,5 punt haalde. Helaas verloor Jonas in de slotronde, anders had er helemaal een fantastische klassering uit kunnen rollen. Ruben Bourgonjen eindigde met 50% in de middenmoot en Eelke de Boer met een halfje minder. Onderaan had Jesper Post het erg lastig, maar uiteindelijk werd de laatste plaats vermeden.
De zusjes Feline en Marlinde Waardenburg begonnen in de groep meisjes C vorige week tegen elkaar. Toen won Feline, die in de loop van het toernooi echter veel remises speelde, waardoor Marlinde gisteren nog voorbij kwam. Nadat vandaag de stofwolken waren opgetrokken bleken ze op de elfde en twaalfde plaats te zijn geëindigd.

De NOSBO-afvaardiging was dit jaar iets minder omvangrijk dan die van het NK ABC 2013. Waren het er vorig jaar nog 13, nu zijn 9 in het NOSBO-gebied woonachtige jeugdspelers afgereisd. Of eigenlijk 10, als we de in Groningen studerende Sissaan Zyon Kollen meetellen. Sommigen op basis van hun plaatsing tijdens het NOSBO PJK dit voorjaar, anderen op een vrijplaats. Een overzicht van de resultaten: