NOSBO-jeugd goed vertegenwoordigd op NK D

Van 2 tm 4 juni werd in Rijswijk het NK tm 12 jaar gespeeld. Namens de NOSBO nam een zestal spelers deel; Geon Knol was afgevaardigd als coach en schreef onderstaand verslag.

Bij de categorie Jeugd (54 deelnemers) waren 5 Nosbospelers actief.
Jorden van Foreest (Unitas) werd 3e met 7 uit 9. Als topfavoriet begon hij het toernooi prima, maar Jorden blunderde in het vervolg tweemaal opzichtig. De overige 7 partijen werden overtuigend gewonnen maar helaas zat er niet meer in dan een derde plaats.
Lucas van Foreest (Unitas) werd met 6½ uit 9 keurig 5e. Dit talent mag nog tweemaal in deze leeftijdscategorie uitkomen en dat schept verwachtingen voor de toekomst. Na een nederlaag in ronde 4 tegen broer Jorden knokte Lucas zich goed terug in de top en kan terugkijken op een prima NK.
Adrian Kuiper (Leek/Unitas)werd 27e met een 50%-score (4½ uit 9). Het is in een zwitsers ingedeeld toernooi altijd vervelend om de laatste ronde te verliezen. Deze nederlaag maskeert het feit dat Adrian het hele toernooi in de subtop heeft gespeeld. Zijn openingen en middenspel kunnen een stuk beter maar in het eindspel behoort hij tot de besten van zijn leeftijd. Mag ook volgend jaar nog meedoen in deze leeftijdscategorie.
Melchior Hillenkamp (SC Groningen) haalde dit jaar 4½ uit 9, met een op weerstand 33e plaats. Hopelijk laat Melchior in de toekomst weer zien tot welke prachtige dingen hij in staat is. Samen met vader heeft hij dit toernooi ook tijd besteed aan de promotie van het steeds populairder wordende Raindropchess.
Hugo Klijn (Haren) wist dat het op voorhand een zwaar toernooi zou worden. Plaatsing voor het NK was al een bonus en Hugo heeft een aantal leerzame partijen gespeeld. Helaas kon hij slechts 1 overwinning noteren, hij eindigde met 1 uit 9 onderin het veld.

Bij de categorie Meisjes (26 deelneemsters) één Nosbodeelneemster: Feline Waardenburg (Het Kasteel). Met 3 uit 9 eindigde ze op een gedeelde 21e plaats. Ook Feline werd door een nederlaag in de laatste ronde teruggeworpen in het klassement. Feline mag het volgend jaar nog eens proberen in deze leeftijdscategorie en zal dan ongetwijfeld hoger gaan scoren.

Alle overige informatie over het toernooi is te vinden op de toernooisite, en op Schaaksite.nl staat een verslag van Herman Grooten.