Gomaruscollege Groningen Open Nederlands kampioen VO-bovenbouw

Het is in de media tot nu toe wat onderbelicht gebleven, maar de NOSBO heeft er weer een Nederlands Kampioen bij: op 2 april j.l. is het Gomaruscollege uit Groningen Open Nederlands kampioen Voortgezet Onderwijs bovenbouw geworden.
Dit toernooi is niet het echte NK Voortgezet Onderwijs: dat wordt sinds vorig jaar in de vorm van een internetcompetititie gespeeld. Op 20 mei is daarvan de finale.
Het Vossius Gymnasium uit Amsterdam werd Nederlands kampioen VO-onderbouw.

De organisatie van dit 'alternatieve' NK kwam ook dit jaar weer wat laat van de grond. Zo werd het evenement, waaraan de KNSB dit jaar wel een officiële NK-status verleende, op het laatste moment verplaatst van Rotterdam naar Amsterdam. Het deelnemersveld bleef door e.e.a. beperkt tot zes scholen; in de categorie bovenbouw was er slechts één deelnemer. Men is echter van plan dit kampioenschap in de toekomst verder te gaan uitbouwen.

Op de website van de SGA staat een kort verslag van het Open NK VO. De cijfermatige resultaten en de namen van de spelers van de winnende teams blijven helaas ook daar onvermeld.